logo-new-3

Portál plný skvělých tipů na výlety doma i v zahraničí

V Kutné Hoře se rozsvítí vánoční strom a proběhnou adventní trhy Barborky

Datum: 03.12.2019

advent-na-hradku
V Kutné Hoře se už zítra, 4. prosince na Palackého náměstí rozsvítí vánoční strom k chystaným adventním akcím. V sobotu 7. prosince zve České muzeum stříbra a tradiční adventní trhy – Barborky na Hrádku. Připraveny budou stylové stánky s tradičním vánočním zbožím.
Již tradičně rozsvítí město Kutná Hora vánoční strom na Palackého náměstí ve středu 4. prosince. Při příležitosti rozsvěcení vánočního stromu a oslavy svátku sv. Barbory čeká na návštěvníky akce vánoční trh, program pro děti a hudební program. Poté bude následovat slavnostní mše svatá v chrámu sv. Barboryod 18:00 hod.

V sobotu 7. prosince proběhne Advent na Hrádku. Pro tento den je připraven celodenní doprovodný program především pro rodiny s dětmi. K vidění je vánoční výstava, tvoří se vánoční dekorace ve vánoční výtvarné dílně, budou se zpívat koledy u klavíru a odpoledne je vždy připravena pohádka loutkového divadla. Před Hrádkem proběhne tradiční jarmark s dárkovým zbožím, vánoční atmosféru navodí vůně svařeného vína a trdelníku.

A kde si užijete Sladké Vánoce? No přeci v Muzeu čokolády Lidka! Přijďte sem nasát vůni Vánoc a horkého kakaa! Věděli jste, že se u nás kakao ve velkém pro zahřátí pije již od Vánoc roku 1891 a že nejslavnější české kakao vzniklo v nedalekém Kolíně? O historii kakaa, jeho kuriózních názvech v minulosti a o spoustě dalších kakaových dobrotách se dozvíte na malé adventní výstavě věnované oblíbenému (nejen zimnímu) kakaovému nápoji.

Otevřeno mají každý den, kromě 24 a 25. 12. 2019 a poté ještě 1. 1. 2020 Vstupné je dobrovolné.

Zdroj: Kudyznudy.cz

Napsat komentář