logo-new-3

Portál plný skvělých tipů na výlety doma i v zahraničí

5 míst, kam zajít v Singapuru

Datum: 05.02.2020

holger-link-800610-unsplash Botanical-Garden-Path-82141160 Marina-Bay-Sands-550x298 Singapore-Night-Safari-550x343 Singapore-Flyer-550x359

Singapur se může pochlubit rozmanitou směsí asijské a evropské kultury, která z něj dělá jedno z největších moderních měst na světě. Návštěvníci jsou při příjezdu do tohoto futuristického městského státu většinou velmi fascinováni. Singapur je známý svým čistým prostředím, moderní a zároveň ekologickou architekturou a vynikající veřejnou dopravou. Jakmile se dostanete do Singapuru, můžete navštívit nespočet zajímavých míst, my jsme pro vás vybrali 5 nejlepších turistických atrakcí, díky kterým si město zamilujete.

Botanická zahrada

Je to také další zahrada, která stojí za návštěvu, protože je nominována na seznam světového dědictví UNESCO. Pokud jste nízkorozpočtový turista, oceníte návštěvu botanické zahrady, protože většina atrakcí je zde zdarma, s výjimkou Národní orchidejové zahrady. Uvnitř této nádherné zahrady se nachází více než 60 000 druhů rostlin a živočichů. Budete se zde cítit zcela uvolněně obklopení atrakcemi v okolí zahrady, jako je ekologická zahrada nebo bonsajová zahrada.

Marina Bay Sands

 

Určitě se zajděte podívat na nejpozoruhodnější resort v Singapuru. Toto úžasné letovisko bylo otevřeno v roce 2010. Na výstavbu padlo 5,7 miliardy USD, což z něj učinilo jednu z nejdražších budov na světě. Tento luxusní resort vám nabízí nejkrásnější výhled z vyhlídkové plošiny Skypark. Během popíjení šálku kávy v restauraci na střeše, můžete vidět fantastický výhled na bechderoucí zahrady. Tento luxusní hotel má co nabídnout, můžete si zaplavat v proslulém nekonečném bazénu nebo si dopřát uklidňující masáž v proslulých lázních. Můžete se také těšit na vynikající gastronomii, o které se postarají slavní světoví kuchaři, jako je Wolfgang Puck nebo Gordon Ramsay.

Gardens by the Bay

Zahrady a parky jsou velmi elegantně navržené. Procházkou a po třech různých zahradách a parcích v zálivu můžete vidět různé nádherné scenérie a zelené architektury. Pokud chcete na okamžik uniknout z rušného města, tím nejlepším prostředím je East Garden (východní zahrada), kde vás uvítá místní bohatá flóra. Nenechte si ujít kultovní Supertree Grove. Můžete se také podívat na Cloud Forest Dome a dozvědět se více o biodiverzitě a nejvyšším vnitřním vodopádu na světě v této budově.

Noční Safari

Vydejte se na úžasné dobrodružství do známého nočního parku v Singapuru. Pokud hledáte vzrušující místo pro strávení noci, navštivte noční safari, které je domovem nočních zvířat. Safari se otevřelo v roce 1984 a okamžitě se stalo hitem, který ročně navštíví více než milion návštěvníků. Můžete zažít vzrušující jízdu tramvají a blízké setkání se zvířaty. Projděte se po parku, abyste se dozvěděli více o této fauně a mohli sledovat otevřenou show o zachování ohrožených druhů, které jsou chovány v chovných programech.

Singapur Flyer

Nechte se hýčkat úžasným výhledem na Singapur, kde budete mít vzrušující jízdu na největším obrovském ruském kole na světě. Můžete říct svým přátelům, aby se k vám připojili spolu s 28 lidmi na kabinu si mohli užívat 30 minut jízdy. K dispozici je také několik balíčků vstupenek, které zahrnují přístup k různým exponátům, které hovoří o historii Singapuru a o tom, jak byl Singapur Flyer vyroben. Jízdu si můžete vychutnat kdykoliv během dne od rána až po setmění.

Závěr

Singapur je úžasné místo, kde prožijete nezapomenutelné dny svého života. Pokud chcete, můžete žít v Singapuru delší dobu a být učitelem za předpokladu, že hovoříte zcela plynule anglicky. Těch je v Singapuru s podivem velice málo. Můžete vyučovat předměty jako chemie, biologie, matematika, fyzika a další. Platy jsou poměrně vysoké. Jako učitel si zde můžete přijít na slušné peníze (klikněte zde pro přihlášení). Singapur je také ideálním startovacím místem pro návštěvu Japonska nebo Vietnamu, kde se můžete letecky dostat za cenu kolem dvou tisíc korun.

Napsat komentář